“In the garden of humanity every baby is a fresh new flower.”

— Debasish Mridha, physician and philosopher
wie zijn wij
Wie zijn wij

Wij zijn een klein, hecht team van zes gepassioneerde verloskundigen, die werken in twee teams. Wij hebben hier bewust voor gekozen om de zorg zo persoonlijk te kunnen houden. Tevens kiezen wij ervoor om de praktijk kleinschalig te houden door een maximaal aantal zwangeren per maand aan te nemen. Continue begeleiding is hierdoor mogelijk.

Onze focus ligt niet alleen op goede verloskundige zorg met een natuurlijke holistische visie, maar vooral op vrijheid in keuze.

Wij bieden zorg die écht persoonlijk is. Jij bent niet hetzelfde als iedere andere vrouw. Je hebt je eigen dromen, behoeften, angsten en onzekerheden met betreffende jouw zwangerschap en bevalling. Je hebt eigen ideeën hoe je deze zou willen beleven. De geboorte van je kindje zal een unieke ervaring zijn en daarbij hoort een uniek zorgplan. We beginnen daarom door eerst, met een open vizier, naar jouw wensen te luisteren. We zullen je goed informeren over alle opties, kansen en alternatieven. Samen zullen we alles goed in kaart brengen – rekening houdend met alle facetten. ‘Informed consent, shared decision-making’ en keuzevrijheid, autonomie, is voor ons, naast jou, prioriteit.

Om je daar goed in te kunnen voorzien, vinden wij het belangrijk om regelmatig bijscholingen, trainingen en acute vaardigheden te volgen. Ook staan wij ingeschreven in de kwaliteitsregisters van de KNOV. We hebben allemaal ons eigen interessegebied en ontwikkelen hierin steeds meer expertise.

wie zijn wij
Vervanging

Bij ziekte, scholing of verlof/vakantie werken we niet met externe vervaning. Wel is het mogelijk dat een collega vanuit het andere team bijspringt. Ze onderschrijft natuurlijk de visie van Nivé.

VIO's*

Omdat we het belangrijk vinden om nieuwe verloskundigen op te leiden en kennis te laten maken met onze visie op de verloskunde, lopen er ook regelmatig studenten mee. Uiteraard zijn jullie vrij om te kiezen of zij aanwezig mogen zijn bij het spreekuur, de bevalling en het kraambed.

(*VIO = verloskundige in opleiding)

Nivé in 2023

Soumaya van Pelt

“It’s not just the making of babies but also the making of mothers that I see as the miracle of birth!”

Moeder van 4 / Paardensport / Dans / Boeken / Films / Bourgondisch / Marokko

wie zijn wij

Mijn naam is Soumaya van Pelt. Als jong kind was ik al geïntrigeerd door de zwangere vrouw. Jaren later mocht ik dit grote wonder zelf ervaren. Ik heb vier prachtige kinderen, die allen thuis zijn geboren. Een zwangerschap en bevalling blijven voor mij nog altijd een groot wonder! Iedere keer weer!

Ik heb gelijk na mijn afstuderen de opleiding echoscopie gedaan met als enige in de praktijk de specialisatie 3D/4D. Verder ben ik bevoegd tot het maken en beoordelen van CTG's, het verrichten van uitwendige versies, het plaatsen van spiraaltjes en klieven van tongriempjes. Ook ben in gecertificeerd in het begeleiden van een Centering Pregnancy zorg. Dit geeft natuurlijk allemaal een extra dimensie geeft binnen de vrouwenzorg.

Het leukste van het vak vind ik de diversiteit in de zorgvraag. Hoewel in principe zwangerschappen en bevallingen hetzelfde verlopen is de behoefte in zorg voor iedere zwangere anders. Belangrijk vind ik met name dat de zwangere zélf keuzes mag maken in wat goed voor haar is en bij haar past. Daar dan samen een weloverwogen pad voor uitstippelen vind ik de mooiste uitdaging. Het blijft voor mij een eer om deel te mogen uitmaken van deze mooie wonderlijke periode in jullie leven!

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie, 3D/4D-echoscopie, pre-conceptiezorg, anti-conceptiezorg, counseling prenatale diagnostiek, prenatale CTG-bewaking, verrichten van uitwendige versies, klieven tongriempjes, begeleiding Centering Pregnancy

BIG registratie: 59908662403

Sietske Rietveld

“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”

Moeder van 2 / Wandelen / Cappuccino / Bos en Heide / Coach / Kampvuur / Lezen / DIY

Mijn naam is Sietske Rietveld en sinds 2003 ben ik verloskundige. Ik heb op verschillende plaatsen in verschillende praktijken gewerkt en sinds 2019 werk ik bij praktijk Nivé. De visie van mijn collega’s hier past het beste bij mijn eigen kijk op zwangerschap en geboorte.
Wat ik boeiend vind is dat zwangerschappen en bevallingen overal hetzelfde verlopen en tegelijkertijd nooit hetzelfde zijn. Het is een proces waar ik jullie elke keer weer graag in begeleid. Samen zoeken naar wat voor jou en je partner op dat moment nodig is en welke keuzes daarbij horen, blijven voor mij de uitdaging. Ik werk tevens als coach waarbij ik graag een eindje meeloop in een zoektocht naar antwoorden die jij al met je meedraagt. Want alleen jij weet namelijk wat het beste bij jou past!

Bevoegdheden: verloskunde, pre-conceptiezorg, coaching, EMDR-methode, EVA-methode, counseling pretanale diagnostiek, begeleiding Centering Pregnancy

BIG registratie: 79058934503

Daniela Mannhardt

“Look deep into nature, and then you will understand everything better”

Moeder van 3 zonen / Fitness / Heilwolle / Natuur / Breien / Weleda / Noorwegen / Australie

Mijn naam is Daniela Mannhardt. Na de wereld rond te hebben gereisd, zijn mijn man, onze drie zoons en ik in Nederland terecht gekomen. Van mijn tweede ben ik bevallen in het buitenland en hierbij heb ik zelf ervaren hoe belangrijk keuzevrijheid is en hoeveel het betekent als je iemand vindt die in je wensen meegaat. Dit is wat ik jullie wil bieden. Een individuele weg te vinden door de zwangerschap, geboorte en kraamtijd en jullie in het maken van eigen keuzes te helpen.

Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Nivé als vaste waarneemster, ik heb ook in andere praktijken ervaring opgedaan. Tevens maakt het mijn opleiding tot echoscopiste mogelijk om nog uitgebreidere onderzoeken in de zwangerschap uit te voeren en te beoordelen. Samen met mijn collega’s heb ik de cursus hypnobirthing voor zorgverleners gevolgd. Dit vond ik zo bij me passen dat ik in mijn eerste zwangerschap de hele cursus als zwangere nogmaals heb mee gedaan.

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie, begeleiding Centering Pregnancy

BIG registratie 99916896603

Patricia van der Dennen

“There is power that comes to women when they give birth. they don’t ask for it, it simply invades them”

Wereldreiziger / Vliegen (zelf) / Motorrijden / Toneelspelen / Zingen / Musicals / Piano / Koken / Hardlopen

Mijn naam is Patricia van der Dennen. Verloskunde zit in mijn bloed met een vroedvrouw als moeder. Na het afronden van de verpleegkunde opleiding kon ik gelijk starten aan de opleiding verloskunde aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade en daar heb ik in 2002 mijn diploma gehaald. Na eerst 5 jaar in Nederland te hebben gewerkt, trok het buitenland enorm en heb ik met veel enthousiasme in verschillende landen in Afrika gewerkt. Dit was een heel bijzondere en leerzame tijd. Inmiddels ben ik sinds 2014 terug in Nederland en na meerdere jaren in het ziekenhuis te hebben gewerkt, maak ik nu deel uit van het team Nivé. Naast mijn baan als verloskundige bij Nivé ben ik ook ALSO-trainer en train ik jaarlijks artsen, verloskundigen en verpleegkundigen in acute situaties in de verloskunde. Het leuke aan verloskunde is dat voor iedere aanstaande ouder de weg naar en de invulling van het ouderschap uniek is. Geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde en dat maakt mijn vak uitdagend en verrassend. Zelfs na ruim 25 jaar in het vak ben ik er nog altijd niet op uitgekeken. Ik vind het een hele eer dat ik deel mag zijn op dit pad.

Bevoegdheden: verloskunde, preconceptiezorg, CTG-bewaking, begeleiding Centering Pregnancy, basisechoscopie

BIG registratie 89047675803

Kimberly Zonneveld

“There are places in your heart you don’t even know exist until you love a child”

Moeder van 2 / Creabea / Chocoholic / Lactatiekundige / Bloemen / Romans / Koken

Mijn naam is Kimberly Zonneveld. Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn als oudste van 4 kinderen. Ik wist als kind al dat ik later "iets met baby's" wilde gaan doen. Verloskunde is dan ook niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie. Na mijn afstuderen in 2015 aan de Verloskunde Academie Rotterdam ben ik voor de liefde naar het mooie Brabant verhuisd. Sindsdien heb ik als waarneemster gewerkt bij verschillende praktijken verdeeld over het land. Sinds 2023 werk ik bij Nivé team Valkenswaard. Het werken in kleine teams zorgt dat we alle tijd, rust en aandacht hebben voor jou, je partner en mogelijk je gezin. Deze manier van werken past goed bij mij. Sinds ik moeder ben van Guus en Eefje besef ik pas echt hoe diep de liefde van een moeder voor haar kind is en hoe bijzonder het is dat wij hier iedere keer weer getuige van mogen zijn. Sinds 2020 mag ik mij, naast verloskundige, ook lactatiekundige IBCLC noemen. Een wens die ontstond tijdens mijn opleiding tot verloskundige en sterker werd toen ik mijn kinderen zelf borstvoeding heb mogen geven. Borstvoeding is zoveel meer dan alleen voeding. Ik gun het iedere moeder om haar kind met plezier te kunnen voeden.

Bevoegdheden: verloskunde, preconceptiezorg, counseling prenatale diagnostiek, begeleiding Centering Pregnancy, lactatiekunde

BIG registratie 89919586403

Shelsey Moonen

“Birth is an experience that demonstrates that life is not merely function and utility, but form and beauty”

Moeder van 2 / Paardrijden /  Haken / Natuur / Italië / Kaarsen

Mijn naam is Shelsey Moonen. Ik ben geboren en getogen in het Belgische Bocholt waar ik tot heden nog steeds vertoef met mijn man en kinderen. Ik ben altijd gepassioneerd geweest over zwangerschap en geboorte. Toen ik na de geboorte van mijn zoontje Kaz de kans kreeg om te gaan studeren heb ik deze met twee handen aangegrepen. In 2021 studeerde ik af als verloskundige. Sindsdien ben ik werkzaam in de regio Valkenswaard. Ondertussen is ons gezinnetje ook een dochter, Loa, rijker geworden. Tijdens de opleiding werd me duidelijk dat ik het belangrijk vind dat er een vertrouwensband ontwikkeld kan worden in deze oh zo belangrijke fase van jullie leven. Keuzevrijheid, communicatie en vertrouwen vind ik daarom ook heel belangrijk! Vanuit mijn ervaring met dragen is er nog een passie ontstaan. Als draagconsulent probeer ik ouders wegwijs te maken in de wereld van het ergonomisch dragen en hen het plezier en comfort hiervan te laten ervaren. Niks zaliger dan je baby ook na de zwangerschap nog lekker dicht bij je te dragen en je handen toch vrij te hebben. Ik kijk er naar uit jullie te begeleiden op jullie bijzondere reis tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed.

Bevoegdheden: verloskunde, draagconsulente, zwangeschapsmassage, begeleiding Centering Pregnancy, basisechoscopie in opleiding

BIG registratie 19931912303

Renske Poeliejoe

“Believe you can and you’re halfway there.”

Moeder van 2 / Kleding maken / Paardrijden / Goed Boek / Haken / Natuur / Wandelen met hond

Mijn naam is Renske Poeliejoe nét moeder van mijn tweede kindje en vroedvrouw. Of verloskundige, hoe je het ook wil noemen. Ik geef de voorkeur aan vroedvrouw, vanwege de betekenis. Het komt van het oude ‘vroede vrouw’, wat wijze vrouw betekent. En ik doe meer dan alleen ‘verlossen’. Wat ik belangrijk vind in een vroedvrouw is dat je ten alle tijden zorgt voor de veiligheid van moeder en (ongeboren) kind. Maar hierin ook zeker de ouders in voorlicht, uitleg geeft en, het allerbelangrijkste mijn inziens, de ouders daarna de keuzes laat maken. Ik heb er alvast zin in! Nu ben nog met verlof, maar binnenkort gaan jullie zien binnen Team Valkenswaard. Tot binnenkort!

Bevoegdheden: verloskunde

BIG registratie 9999999999

Lobke Koppens

“Childbirth is more admirable than conquest, more amazing than self-defense, and as courageaous as either one”

Moeder van 2 / Fotografie / Beeldwerken 

Mijn naam is Lobke Koppens en ik heb altijd al ernorme fascinatie en liefde gevoeld voor het ontstaan van prachtig, nieuw leven. Samen met de passie voor fotografie heeft deze weten te combineren. In de afgelopen jaren heeft ze zich dan ook gespecialiseerd in geboortefotografie maar ook legt ook met liefde je zwangerschap, je (pasgeboren) kindje én je waardevolle borstvoedingsmoment voor je vast! De liefde voor verloskunde is gebleven, maar de geboortefotografie bleek wat moeilijk te combineren met het gezin. Nu werkt ik vol overgave als praktijkassistente bij Nivé, waar ik met organisatietalent kan combineren met de affiniteit voor verloskunde. Ik ben jullie eerste aanspreekpunt en zal ik jullie opweg helpen in de wereld van de verloskunde.

Bevoegdheden: communicatie, agendabeheer, fotografie, planning en begeleiding Centering Pregnancy

Afspraak inplannen?

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.