Hoe werken wij

Anticonceptie

Elke vrouw is anders. Dat begrijpen wij als geen ander. En er zijn zoveel verschillende type vrouwen, en zoveel verschillende anticonceptiemethoden. Van pil tot spiraaltje en van ring tot staafje… Wij helpen je ontdekken welk anticonceptiemiddel nú, het beste bij jou past. Anticonceptie groeit namelijk met je levensfase mee. Daarom kun je bij ons terecht voor je vragen over voorbehoedsmiddelen, op ieder moment van je leven.

Advies over anticonceptie

Anticonceptiemiddelen gebruik je om te zorgen dat je niet zwanger raakt. Met een anticonceptiemiddel heb je als vrouw grip op het plannen van een zwangerschap.

Verschillende voorbehoedsmiddelen hebben specifieke eigenschappen en kenmerken. Geen vrouw is hetzelfde, welk spiraal het meest geschikt is voor jou zal afhankelijk zijn van je persoonlijke wensen en je medische voorgeschiedenis, er zijn verschillende keuzes. Er zijn anticonceptiemiddelen met hormonen en anticonceptiemiddelen zonder hormonen.

En wil je bijvoorbeeld op korte termijn zwanger raken? Of hoe groot is de kans dat je jouw voorbehoedsmiddel vergeet? Op zwangerwijzer.nl vindt je informatie om je alvast te oriënteren op het gebied van voorbehoedsmiddelen, je vindt er informatie over de werking, de betrouwbaarheid en de mogelijke bijwerkingen van elk anticonceptiemiddel.

Ook vind je informatie over voorbehoedsmiddelen in verschillende levensfases of bepaalde situaties. Een vrouw die zich op haar eerste anticonceptie oriënteert, heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een vrouw met een compleet gezin. Uiteindelijk is het belangrijk dat iedere vrouw kiest voor een anticonceptiemiddel dat fijn en betrouwbaar aanvoelt. Naast algemene informatie, staan er ook antwoorden op veel voorkomende vragen.

Voor elke levensfase, kun je voor een anticonceptieconsult en/of het plaatsen van een spiraaltje bij Nivé terecht.

Closeup of pregnancy test and contraceptive pills birth control concept

Spiraal

Wil je een spiraaltje als anticonceptie? Dan kun je deze laten plaatsen door de verloskundige* dat is wel zo vertrouwd, gewoon bij de verloskundigenpraktijk!
Je hebt de keuze gemaakt welke spiraal je wilt, de verloskundige besteld het spiraaltje voor je bij de apotheek, deze wordt bij je thuis geleverd, de apotheek brengt deze aanschaf bij je in rekening. De kosten van het spiraal vindt je terug op anticonceptie.nl.

Ben je net bevallen? Het spiraaltje kan zo’n 10 weken na de bevalling worden ingebracht. Geef je borstvoeding? Dan is het beter om te wachten tot minimaal 12 weken na de bevalling. Is je bevalling al wat langer geleden? Of heb je nog geen kinderen gekregen? Dan kan het spiraaltje het beste geplaatst worden tijdens de eerste dagen van een menstruatie.

Het plaatsen van het spiraaltje

Eerst wordt de positie van je baarmoeder bepaald met een inwendig onderzoek (vaginaal toucher) en een inwendige echo*. Daarna plaatst de verloskundige je spiraal. Ze gebruikt hierbij een speculum (spreider of eendenbek genaamd) die ze inbrengt in de vagina. Tot slot wordt met de inwendige echo gekeken of de spiraal op de juiste plaats zit. De afspraak duurt in zijn geheel ongeveer 30 minuten. Dat bestaat uit uitgebreide voorbereiding met uitleg door middel van voorlichtingsmateriaal om je op je gemakt te stellen , zodat je weet wat er gebeurd, het inbrengen van het spiraal is op zich vrij kort en binnen enkele minuten klaar.

Wil je jouw spiraaltje laten plaatsen** door de verloskundige? Neem dan contact met ons op voor telefonische voorlichting en het maken van een afspraak. Je kunt hiervoor bellen met 0499 – 21 55 26 of mail ons info@niveverloskunde.nl of plan een afspraak in via de website.

* Echocontrole na plaatsen en verwezen naar ons de door huisarts of gynaecoloog dan is de echo op eigen kosten of je deze vergoed krijgt is afhankelijk van je leeftijd (onder de 18 jaar valt dit in de basisverzekering) en je aanvullende verzekering, bij de verloskundige €40,02  elders bijvoorbeeld bij DVU €88,- en bij de gynaecoloog vele malen hoger.

** Plaatsen/verwijderen van je spiraaltje. De basisverzekering vergoedt de kosten € 67,01 alleen voor vrouwen jonger dan 21 jaar, deze vergoeding gaat van je eigen risico als je 18, 19 of 20 bent. Bekijk je aanvullende verzekering of je in aanmerking komt voor vergoeding, we hebben contracten met alle verzekeraars in Nederland. Spiraal plaatsing door een gynaecoloog, de kosten kunnen erg hoog oplopen, deze zijn gemiddeld zo’n €350,- a €400,- (exclusief spiraaltje).

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.