Bij het maken van een afspraak

Uitleg diensten

Heb je (nog) geen kinderwens en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden van anticonceptie? Plan dan een afspraak in waarin we je kunnen voorlichten. Samen kunnen we bekijken welke anticonceptie bij jou past en of anticonceptie überhaupt een optie is.

Heb je vragen en/of eigen ideeën over de bevalling? Plan een afspraak met ons in zodat wij jou kunnen informeren over de mogelijkheden en wensen rondom jouw bevalling

Tijdens het intakegesprek zullen we de mogelijkheden rondom prenatale screening (NIPT, combinatietest, SEO) benoemen. Wil je er meer over weten of heb je moeite met de keuzes die je moet maken? Wij helpen je graag. Plan een afspraak met ons in zodat we rustig de keuzes en soorten kunnen doornemen.

Wij zullen aangeven wanneer je een groeiecho kan inplannen. Tijdens de reguliere controles zullen we, door middel van uitwendig onderzoek, de groei van je baby controleren. Bij 30 weken maken we standaard een groeiecho.
Soms kan het zijn dat je in een eerdere zwangerschap een heel grote of juist een heel kleine baby hebt gekregen: dan willen we de groei van het kindje in deze zwangerschap extra in de gaten houden en zijn er meerder echo’s nodig. We bespreken tijdens de reguliere controles wanneer je extra groeiecho’s zou kunnen inplannen.

Zeker in de eerste helft van de zwangerschap, wanneer je de baby nog niet voelt, kan het lang duren voordat je weer een controle hebt. Je mag bij ons altijd een controle inplannen! We stellen je graag gerust.

Je bent net zwanger, alles is nieuw en onbekend, je barst van de vragen… Plan een afspraak in waarbij we je medische geschiedenis bespreken, je informeren over een gezonde zwangerschap, onderzoeken en risico’s voor jouw zwangerschap – ook wanneer je geen echo wenst.

Tijdens jouw eerste kijken we hoe ver je zwanger bent, we luisteren naar het hartje (of hartjes!) en we kijken hoe jouw baarmoeder en eierstokken eruit zien.

Je bent nog niet zwanger, maar je bent je aan het oriënteren welke verloskundige het beste bij je past of je denkt aan het overstappen van verloskundige – je bent altijd welkom!

Deze echo maken we om te controleren voordat het kindje volledig is ingedaald of deze met het hoofdje naar beneden ligt. Tegelijkertijd bekijken we de conditie van jouw placenta en de hoeveelheid vruchtwater wat aanwezig is. Tijdens reguliere controles geven we aan wanneer het gewenst is om deze echo(’s) in te plannen. Je kunt de liggingsecho ook in combinatie met het bespreken van je bevallingswensen doen.

Ongeveer 6 weken na de bevalling zien we je graag terug; we kunnen dan terugkijken op de bevalling en de kraamtijd. Over het algemeen ben je lichamelijk weer jezelf – zijn er nog ongemakken, dan kunnen we die bespreken. Wil je graag advies over anticonceptie? Dan kun je een combinatie-afspraak inplannen.

Deze echo’s worden gemaakt door onze medische echoscopisten en mag alleen gemaakt worden op verwijzing van ons. Een reden van deze echo kan zijn dat er extra naar de placenta gekeken moet worden, of naar de niertjes van de baby. Wij geven tijdens de reguliere controles aan wanneer deze afspraak gewenst is.

Heb je een kinderwens en wil je meer weten over gezond zwanger worden en timing, dan kun je altijd een ‘preconceptie-advies’ inplannen.

Tijdens de reguliere controles informeren we hoe het gaat met jou en jouw zwangerschap. We doen controles, zoals het meten van je bloeddruk, uitwendige onderzoeken, hartje luisteren et cetera. Er is altijd tijd voor vragen tijdens deze controles. Heb je nog meer vragen? Dan kun je ook een dubbele afspraak inplannen.

Deze echo wordt gemaakt door onze medische echoscopisten en kan gedaan worden tussen de 19 en 21 weken zwangerschap. Het is geen pretecho en niet de bedoeling dat er kinderen en andere familieleden meekomen. Je partner is altijd welkom en je kunt de echo al ver van tevoren inplannen.

Wil je graag een spiraaltje geplaatst hebben, laat ons via het contactformulier

weten welke je zou willen. Wij bestellen hem voor je en je ontvangt een betaalverzoek. Wanneer je spiraal thuis is bezorgd, kun je een afspraak inplannen om deze te plaatsen.

Ben je ontevreden over je spiraaltje of heb je een kinderwens? Dan kun je ook een afspraak inplannen. We kunnen je adviseren over andere anticonceptie of over gezond zwanger worden.

Bij deze echo bepalen we de vitaliteit van de zwangerschap en hoe ver je zwanger bent. Deze echo kan nodig zijn na een onverwachte zwangerschap, onzekerheid over de termijn of bij vaginaal bloedverlies. Soms, na het doormaken van een miskraam, kan het wat onzekerheid wegnemen of is het nodig de baarmoeder goed te bekijken. Na telefonisch overleg bepalen we samen of deze echo gewenst is.

Wil of kun je even niet fysiek komen voor een controle, maar wil je toch overleggen? Dan kunnen wij een afspraak inplannen, zodat we jou bellen – zo hebben we alle tijd voor je.

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.