Jouw zwangerschap

Kinderwens en zwangerschap

Kinderwensspreekuur

Een gesprek over je zwangerschapswens, waarin jullie persoonlijke gezondheids- en levensstijladviezen geven om een gezonde zwangerschap te bevorderen. Potentiele risico’s proberen te achterhalen. En uitleg geven over wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te raken.
Mochten jullie helaas zonder succes al even bezig zijn, dan kan het toch zinvol zijn om langs te komen. Voordat je direct de medische wereld in stapt zijn er nog tal van laagdrempelige alternatieve mogelijkheden om een zwangerschap te bevorderen.
Afhankelijk van de verzekeringspakket kunnen de kosten van een preconceptieadvies van €30,01 (half uur) en €61,83 (uur) vergoed worden.

Zwanger worden

 Op zwangerwijzer.nl en strakszwangerworden.nl krijg je door het invullen van een vragenlijst veel advies en informatie om zo gezond mogelijk te beginnen aan een zwangerschap. Ook als je (pril) zwanger bent, is veel informatie relevant. Op het kinderwensspreekuur, of als je al zwanger bent tijdens de intake, kunnen we deze adviezen verder bespreken.

Zwangerschap

We begeleiden je vóór, tijdens en na je zwangerschap en adviseren en ondersteunen je tijdens deze belangrijke periode. We werken aan de beste zorg voor jou en je baby. In Nederland hebben we een uniek verloskundig systeem: we gaan uit van het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte, vrouwen hebben het recht zelf te kiezen waar en hoe ze willen bevallen.

Leefstijladvies en informatie over onderzoeken in je zwangerschap. Reguliere informatie van het RIVM.

Kindsbewegingen

 Vanaf ongeveer 16-20 weken zwangerschap voelen de meeste vrouwen de eerste bewegingen van het kind in hun buik. De bewegingen voelen is vaak bijzonder, maar ook belangrijk.

22 weken prik

Kinkhoest is voor baby’s een ernstige ziekte. Je kunt je baby tegen kinkhoest beschermen door jezelf te laten vaccineren tijdens de zwangerschap. Dat kan vanaf de 22e week met de 22 wekenprik. De prik zit in het Rijksvaccinatieprogramma en is daarom gratis. In deze folder lees je er meer over. Wil je extra informatie, klik op de afbeelding.

Wanneer contact opnemen?

Tijdens de zwangerschap zie je ons regelmatig tijdens het spreekuur. Op verzoek kun je ook extra komen, bijvoorbeeld bij ongerustheid. Ongerustheid is altijd een reden om ons te bellen. Ook zijn er een paar andere redenen om ons direct te bellen. Voor als je tussendoor het hartje even wil horen, met de toeter – doptone! Het hartjes spreekuur, plan gerust een afspraak in.

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.