Hoe werken wij

Verloskundige Zorg

Zwangerschap

Persoonlijke zorg draagt bij aan een goed verloop van de zwangerschap en de bevalling – je plant zoveel tijd in per consult als je nodig hebt.

In deze consulten vinden medische controles plaats, zoals het meten van de bloeddruk, het voelen van de groei van de buik en het luisteren naar jouw baby’s hartje. Voor bloedafnames krijg je een verwijzing voor een prikpost dichtbij.

Alle echo’s kunnen we op de praktijk tijdens het consult uitvoeren. Omdat we ruim de tijd hebben, kunnen we, behalve de lichamelijke gezondheid van jou en je kind, ook andere aspecten van zwanger- en ouderschap bespreken.

We vinden het belangrijk om elkaar te leren kennen: zo kunnen we de beste zorg leveren en ga je straks bevallen met een vertrouwd gezicht aan je zijde. Hoe vaak en hoe lang we elkaar zien, bespreken we in overleg.

Vivé

Je zou behoefte kunnen hebben om bepaalde onderwerpen met een gynaecoloog te bespreken. We werken met de volgende gynaecologen van ziekenhuizen uit de regio:

Catharina Ziekenhuis
Maxima Medische Centrum
Sint Anna Ziekenhuis
Elkerliek Ziekenhuis
Bernhoven
Jeroen Bosch ziekenhuis

Of ga naar Zizobrabrant.

Centering Pregnancy

Wat is Centering Zwangerschap?

Als je zwanger bent, verandert er veel. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. De zwangerschap is ook een periode waarin je andere keuzes gaat maken, voor jezelf, voor de baby en het gezin. Je loopt daardoor met veel vragen en er is veel om over na te denken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en gezond is.

Centering Zwangerschap (Centering Pregnancy) is een programma dat de medische controles combineert met alle informatie rondom zwangerschap, bevalling en babytijd. Daarnaast kun je al je vragen stellen en ervaringen delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

In het kort:

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby. Je leert je bloeddruk meten en meet en weegt jezelf bij aanvang van de bijeenkomsten. Je houdt je eigen zwangerschapskaart bij en volgt hiermee je gezondheid.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen.

Vaste dag en
tijdstip

De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle. De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

Beter contact met je verloskundige

Je hebt langer contact met de verloskundige dan tijdens de een-op-een controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.

Betere uitkomsten van de zwangerschap

Uit onderzoek in Amerika blijkt dat CenteringZorg betere uitkomsten geeft. Ook in Nederland zijn de uitkomsten van de zwangerschap beter. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen deze manier van zorg heel fijn vinden. Degene die CenteringZorg bedacht, ontving hiervoor al meerdere prijzen.

Afspraak inplannen?

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.