Jouw zwangerschap

Bevalling

Voorbereiding

Iedere vrouw heeft het recht om te kiezen waar en hoe zij wil bevallen. In een omgeving waar jij je het prettigst voelt beval je het beste. Je veilig en vertrouwd voelen is wat er nodig is tijdens een bevalling want dit zorgt voor ontspanning en rust. Hierdoor kunnen de hormonen die je bevalling goed laten verlopen hun werk doen.

Om je voor te bereiden kan het fijn zijn om boeken te lezen en/of een cursus te doen. Zie onze pagina Nivé’s favorieten voor onze aanraders.

Natuurlijke pijnstillers naast het bad en massage zijn er meerdere natuurlijke pijnstillers onderstaande kunnen wij in de praktijk ook toepassen.

TENS

Wij beschikken over een 2-tal TENS-apparaten die te huur zijn van 37wk zwangerschap. De TENS is een uitstekend hulpmiddel om de intensiteit van de contracties te verminderen. Heb je interesse, vraag ernaar tijdens het spreekuur.

Badbevalling

Warm water doet wonderen. Het helpt je ontspannen en daardoor ook de aanmaak van je natuurlijke endorfines. Endorfines zijn pijnverminderend en helpen bij de aanmaak van oxytocines die er weer voor zorgen dat je goede weeën krijgt. Al met al helpt het dus de bevalling doen vlotten. Onze expertise ligt voornamelijk bij de badbevallingen. Zelf hebben wij dan ook 6 bevalbaden te huur. Natuurlijk moet je vooral bevallen zoals het op dat moment goed voor je voelt.

Geboorteplan

Ook kun je je voorbereiden door middel van het maken van een geboorteplan. Een geboorteplan geeft aan welke dingen voor jullie belangrijk zijn en helpt ook om na te denken over de verschillende keuzes en opties. Niet elke bevalling gaat zoals gepland of gehoopt, maar elke bevalling heeft baat bij het creëren van de omstandigheden waarin je zo goed mogelijk kunt baren.

Thuis of in het ziekenhuis?

Thuis bevallen is even veilig als in het ziekenhuis als je een gezonde zwangere bent. In je eigen omgeving kan je vaak goed ontspannen. Een kraamverzorgende zal, indien jullie hiermee akkoord gaan, tijdens de bevalling aanwezig zijn om jullie en de verloskundige te ondersteunen. Wij hebben alle spullen bij ons om een bevalling thuis goed te kunnen begeleiden. Een baarkruk nemen we mee in auto en als je in bad wilt bevallen, kun je dat bij ons huren.

Poliklinisch

Je kunt ook kiezen om poliklinisch te gaan bevallen. Jullie huren dan een kamer in het ziekenhuis waar de bevalling door ons wordt begeleid. Het is vaak prettig voorafgaand aan de bevalling naar een informatieavond of open dag te gaan van het ziekenhuis, zodat jullie alvast een indruk krijgen van de sfeer op de kamer en de opties die de verschillende ziekenhuizen te bieden hebben en je te registreren bij het ziekenhuis van je voorkeur. Aan een poliklinische bevalling zijn kosten verbonden. Deze worden deels vergoed via je verzekeraar bij een aanvullende verzekering. In sommige ziekenhuizen neem je je eigen kraamverzorgende mee. Daar waar dat niet zo is krijgen we assistentie van verpleegkundige/kraamverzorgende.

Klinisch

Als er een medische reden is en je het advies krijgt om in een ziekenhuis te bevallen, is dat altijd in het ziekenhuis van jouw keuze. Soms ben je daar al tijdens je het begin van je zwangerschap onder controle, soms verwijzen we je later in de zwangerschap of pas tijdens de bevalling. Samen met jullie en soms ook met een gynaecoloog erbij kun je jouw bevalwensen kenbaar maken. Jullie krijgen alle informatie om in eigen regie keuzes te maken.

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.